ایرنا مناطق نفتخیزجنوب اهوازخبر شرکت ملی حفاری دانا آب و فاضلاب اهواز مقام معظم رهبری خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار خبر: ۲۱ , تیر, ۱۳۹۵ | ۲۰:۲۵:۲۳
کد مطلب : 4682

جریمه‌ دودی کردن شیشه و خواباندن فنر خودروها چقدر است؟

جریمه‌ دودی کردن شیشه و خواباندن فنر خودروها چقدر است؟

طبق ماده‌ی ۲۰۷ جرایم راهنمایی و رانندگی نصب هر گونه علامت، نقش، آگهی، عبارت و ترمیم نقوش شیشه‌ی بدنه‌ی درونی یا بیرونی ممنوع است. ماده‌ی ۸ آیین‌نامه‌ی پلیس راهور نیز هر گونه تبلیغ چه داخل و چه بیرون خودرو را هم ممنوع کرده و شرکت‌ها برای تبلیغات باید از پلیس راهور مجوز دریافت کنند. 
 
کد ۲۰۶۹ جرایم رانندگی برای این تخلف در نظر گرفته شده و مبلغ جریمه ۳۰ هزار تومان است. 
 
هر گونه تغییر در سیستم خودرو از جمله خواباندن فنر، نصب اگروز ماشین سنگین و نصب بوق‌های نامعتارف نیز بر اساس بند ۹۴ ماده‌ی یک و ماده‌ی ۵۳ جرایم رانندگی ممنوع بوده و تخلف حساب می‌شود. همچنین دودی‌کردن شیشه‌ی خودروها به نحوی که سرنشینان خودرو معلوم نباشند ممنوع است و تخلف حساب می‌شوند. 
 
این تخلفات بنابر کد ۲۱۱۴ رانندگی ۵۰ هزار تومان جریمه دارد. 
 
بوق زدن در رانندگی ابزاری برای اخطار، اعلام و هشدار به دیگران و عابران پیاده است که در موقع اضطرار باید مورد استفاده قرار گیرد و بوق زدن در شرایط غیرضروری همچون مسیرهای پرترافیک، بیمارستان‌ها و مناطق مسکونی کاری غیراخلاقی و خلاف رفتار شهروندی است. پلیس در این‌گونه رفتار نامتعارف از سوی رانندگان طبق جدول جرائم رانندگی مجاز است راننده متخلف را ۳۰ هزار تومان جریمه کند.