به گزارش “اهوازخبر”، دکتر عباس ایاران کارشناس نفت و انرژی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد این […]
به گزارش “اهوازخبر”، دکتر عباس ایاران کارشناس نفت و انرژی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد این که “نفت چگونه سر سفره مردم میآید؟” توضیح داد: معتقدیم که اصلیترین سوال مردم در مواجهه با صنعت نفت این است که چرا آنها از نعمت وجود این منبع خدادادی بهرهمند نشدهاند.
وی ادامه داد: به اعتقاد بنده فارغ از نگاه و سیاستهای توزیعی که در موضوع “نفت سر سفره مردم” ترویج شده است ما باید یک تغییر نگرش اساسی در افکار عمومی در این باره داشته باشیم، اینکه ما نفت و سایر منابع هیدروکربوری را به صورت خام فروشیم و درآمدهای حاصل از آن را بین مردم توزیع کنیم هم یک شعار پوپولیستی است و هم قطار توسعه در صنعت نفت را متوقف میکند.
ایاران اظهار داشت: البته بنده موافق حمایت دولت از طریق یارانه به دهکهای پایین جامعه هستم، اما به طور کلی ایران به عنوان یک کشور نفتی زمانی توسعه پیدا میکند و مردم زمانی از موهبت نفت بهرهمند میشوند که این منابع از ابتدای زنجیره در بالادست نفت به سمت زنجیرههای پاییندستی حرکت کنند، یعنی زنجیره ارزش در صنعت نفت شکل بگیرد.
این کارشناس انرژی گفت: بدین صورت ابتدا نفت خام در پتروپالایشگاهها و پتروشیمیها به محصولات شیمیایی و سپس در صنایع پاییندستی به انواع و اقسام محصولات پلیمری و پلاستیکی تبدیل میشود. اگر منابع هیدروکربوری ایران تا انتهای زنجیره ارزش توسعه پیدا کند، هزاران بنگاه تولیدی میتوانند از این محصولات به عنوان مواد اولیه استفاده کرده و اشتغالزایی میلیونی برای مردم ایجاد شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: پس با رهایی از خامفروشی و توسعه بنگاههای پلیمری برای مردم اشتغالزایی پایدار ایجاد میشود و مردم از ثمرات وجود منابع هیدرکربوری بهرهمند میشود، گویا نفت سر سفره آنها آمده است. لذا تا زمانی که وزارت نفت فعلی بر طبل خامفروشی میکوبد و زنجیره ارزش در صنعت نفت شکل نمیگیرد، قطعا اشتغالزایی نیز در کار نخواهد بود.