ایرنا مناطق نفتخیزجنوب اهوازخبر شرکت ملی حفاری دانا آب و فاضلاب اهواز مقام معظم رهبری خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار خبر: ۱۹ , بهمن, ۱۴۰۲ | ۲۳:۲۲:۰۱
کد مطلب : 13842
یادداشتی از سیدعابدین موسوی - حقوقدان وفعال سیاسی اجتماعی؛

انتخابات، مظهر حضور مردم واقتدار ملی برای یک کشور است

اهوازخبر؛ انقلاب اسلامی خواست واراده مردم بود وبا مشارکت فعال کلیه آحاد ملت به رهبری بنیانگذارکبیر انقلاب اسلامی به ثمر […]

اهوازخبر؛ انقلاب اسلامی خواست واراده مردم بود وبا مشارکت فعال کلیه آحاد ملت به رهبری بنیانگذارکبیر انقلاب اسلامی به ثمر نشست و بدون شک واقعه انقلاب شکوهمند اسلامى ایران یکى از رخدادهاى بى نظیر دوران معاصر و حقیقتا شجره طیبه وانفجار نور بود و فجر جدیدى رادر تاریخ بشریت ایجاد نمود وهر چه از عمر بابرکت آن می گذرد تاثیرات شگرف آن دردنیای اسلام ، منطقه وجهان ظهور وبروز بیشتری می نماید وامروز انقلاب اسلامی می رود تا فصل نوینی را درنظم کنونی جهان ایجاد نماید .
مردمی بودن یکی از شاخصه های اصلی انقلاب اسلامی است که با پرورش ورویش انسانهای مومن ومتعهد همچون حاج قاسم سلیمانی و به صورت کاملا مردمی درعرصه داخلی وبین المللی گام های اساسی برداشته است ودرواقع ذات انقلاب اسلامی مردمی است .
پس از پیروزی انقلاب اسلامی وتهیه وتصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، مردم وانتخابات جایگاه اساسی درآن داشته اند ودراصول متعدد قانون اساسی ازجمله اصل ششم “در جمهوری اسلامی ایران امورکشور باید به اتکاء آراء عمومی اداره شود ، از راه انتخابات،انتخاب رئیس جمهور ،نمایندگان مجلس شورای اسلامی ، اعضای شوراها و نظایر اینها ، یا از راه همه پرسی در مواردی که در اصول دیگر این قانون معین می گردد. ” اصل شصت و دوم – اصل شصت و سوم- اصل شصت و هفتم و اصل۱۱۵ -۱۳۱و… درجای جای قانون اساسی به مردم ونقش مردم تاکید شده است .
نظام جمهوری اسلامی ایران با بصیرت وهمراهی مردم وداشتن رهبری گرانقدر،عالم وفرزانه تاکنون در همه عرصه‌ها موفق عمل کرده و دشمنان را توانسته شکست دهد و آنها را به حاشیه ببرد.
اگر چه طی چند دهه گذشته انقلاب اسلامی فرازها وفرودها ،رویش ها وریزشهای فراوانی داشته است اما چنان‌که مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در بیانیه گام دوم ضمن اشاره به دستاوردهای دهه‌های اخیر پس از وقوع انقلاب اسلامی، عنوان کردند: «به رغم همه‌ی این مشکلات طاقت‌فرسا، جمهوری اسلامی روزبه‌روز گام‌های بلندتر و استوارتری به جلو برداشت. این چهل سال، شاهد جهادهای بزرگ و افتخارات درخشان و پیشرفتهای شگفت‌آور در ایران اسلامی است. عظمت پیشرفتهای چهل‌ساله‌ی ملّت ایران آنگاه بدرستی دیده می‌شود که این مدّت، با مدّتهای مشابه در انقلاب‌های بزرگی همچون انقلاب فرانسه و انقلاب اکتبر شوروی و انقلاب هند مقایسه شود. مدیریت‌های جهادی الهام‌گرفته از ایمان اسلامی و اعتقاد به اصل «ما می‌توانیم» که امام بزرگوار به همه‌ی ما آموخت، ایران را به عزّت و پیشرفت در همه‌ی عرصه‌ها رسانید.»
انقلاب اسلامی با حضور ومشارکت مردم درهمه عرصه های سیاسی، اجتماعی، دینی، فرهنگی و… به پیروزی وموفقیت رسیده است ومردم به عنوان رکن اصلی این انقلاب همواره نقش تعیین کننده درموفقیتها وخنثی سازی توطئه های دشمنان داشته اند .
وامروز نیزملت ایران، عرصه دیگری برای مقابله وزورآزمایی با دشمن پیش روی خود دارد؛ مشارکت وحضور در پای صندوق‌های رای برای دو انتخابات مهم مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در اسفند ماه که می‌تواند به تقویت ایران قوی کمک کرده و زمینه ساز حل مشکلات و تحول در کشور شود.
انتخابات در نظام جمهوری اسلامی یک شاخص های اصلی برای مردمی بودن نظام مردم سالاری دینی است و در همه فرآیند آن نگاه عمیق و دقیقی به مولفه ها و اصل انتخابات وجود دارد.
نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر اصل مردم‌سالاری دینی از ابتدای انقلاب با برگزاری بیش از ۴۰ انتخابات نمونه بی‌بدیلی از نقش مردم در حاکمیت و اصل دموکراسی را اجرا کرده است.که به طور متوسط هر۱۳ ماه یک انتخابات برگزار شده و این یعنی مردم‌سالاری که آمارمشارکت نیز در ۳۹ انتخابات گذشته بیش از متوسط همه کشورهای مدعی دموکراسی درجهان بوده است.
تأکیدات مکرّر بنیانگذار نهضت، حضرت امام خمینی (ره) در زمان حیات خویش و نیز مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای (مدّ ظله العالی) نسبت به لزوم حضور مردم در انتخابات و اثرات آن در پیشبرد نهضت، در پیش، هنگام و پس از برگزاری هر انتخابات، بیانگر اهتمام جدّی رهبران نظام به این نقش و تکیه نظام اسلامی به مردم در همیشه دوران بوده است. وهمواره امام راحل ومقام معظم رهبری به مشارکت وحضورگسترده مردم پای صندوق های رای تاکید داشته وآن رایک فریضه دینی وسیاسی دانسته اند . وحضور مردم را نشانه وحدت ووفاق ملی ومایه قدرت وابهت بین المللی برشمرده اند .

وظیفه ما دعوت ازمردم است تا ان شاالله با حضور مردم با بصیرت ایران اسلامی علاوه برتحقق مجلس قوی درهمه عرصه ها ، مشت محکمی به دهان استکبار بزنیم .

امام راحل بر حضور حداکثری مردم در انتخابات تاکید نموده و بر این اعتقاد بودند که میزان رای مردم است …… باید مردم را برای انتخابات آزاد گذاریم، و نباید کاری بکنیم که فردی بر مردم تحمیل شود. بحمداللَّه مردم ما دارای رشد دینی و سیاسی مطلوب می‏باشند، و خودْ افراد متدین و درد مستضعفان چشیده و آگاه به مسائل دینی- سیاسی و همگام با محرومین را انتخاب خواهند کرد.صحیفه امام، ج‏۲۰، ص: ۲۹۵
تاکیدات مستمر مقام معظم رهبری در سالهای مختلف ودردیدار بااقشار مختلف مردمی برحضور پرشور وگسترده مردم درانتخابات اعتقاد قلبی رهبری معظم انقلاب به تحقق اراده مردم وناشی از نگاه عمیق وراهبردی ایشان به نقش مردم درسرنوشت آینده آنان می باشد . براستی چرا ایشان بر ضرورت حضور پر شور مردم در انتخابات‌ها اینقدر تاکید می‌کنند؟ وقتی به اندیشه های سیاسی معظم له مراجعه می کنیم می بینیم که مردم وخواست واراده مردم درمنظومه فکری ایشان جایگاه راهبردی واساسی دارد وحضور مردم باعث اقتدارملی وبین المللی می شود واین تفکر ناشی از اعتقاد ایشان به اندیشه مردم سالاری دینی می باشد که یک طرح ناب و خالص دینی است که از سوی امام‌خمینی(ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی تحت عنوان جمهوری اسلامی ایران مطرح شده است و با توجه به همین تفکررهبر معظم انقلاب در طول سالهای متعدد، مکررا بر اهمیت انتخابات و نقش آن در نظام سیاسی کشور تاکید نموده‌اند.
مقام معظم رهبری نیز در خصوص انتخابات می فرمایند : انتخابات در کشور ما یک حرکت نمایشی نیست. پایه‌ی نظام ما همین انتخابات است. یکی از پایه‌ها، انتخابات است. مردم‌سالاری دینی با حرف نمیشود؛ مردم‌سالاری دینی با شرکت مردم، حضور مردم، اراده‌ی مردم، ارتباط فکری و عقلانی و عاطفی مردم با تحولات کشور صورت میگیرد؛ این هم جز با یک انتخابات صحیح و همگانی و مشارکت وسیع مردم ممکن نیست. این مردم‌سالاری، عامل پایداری ملت ایران است. ۸۸-۰۱-۰۱
حضور در انتخابات یکی از مستحکم ترین وسیله هایی است که این ملت می تواند آن را مثل یک زره پولادین در مقابل خود و در مقابل حمله دشمنان و سوءنیّت و بد دلی مستکبران و دخالت کنندگان نگه دارد
«انتخابات، فقط یک پدیده سیاسی نیست. انتخابات، مظهر حضور مردم، مظهر احقاق حق و مظهر توانایی و اقتدار ملی برای یک کشور است… هم حق و هم تکلیف مردم است که بیایند و سرنوشت کشورشان را به دست خودشان معیّن کنند؛ زیرا که کشور متعلّق به مردم است. مردم باید بیایند و با انتخاب صحیح و آزادانه، قانونگذارانشان را در قوّه مقنّنه معیّن کنند؛ مجریان خودشان را با ترتیبی که در قانون معیّن شده است، معیّن کنند. این حقّ مردم است و متعلّق به آنهاست؛ اما تکلیف هم هست…….»
باتوجه به اهمیت انتخابات وحضور حداکثری مردم دراین عرصه مهم، وظیفه همه دلسوزان نظام به تشویق وترغیب ملت برای حضور حداکثری یک وظیفه همگانی می باشد که از طریق جهاد تبیین زمینه برگزاری یک انتخابات پرشور را آماده سازند . مقام معظم رهبری «جهاد تبیین» یک فریضه است. «جهاد تبیین» یک فریضه‌ی قطعی و یک فریضه‌ی فوری است و هر کسی که میتواند[باید اقدام کند].» ۱۹اذر ۱۴۰۰
مقام معظم رهبری در دیدار مردم کرمان وخوزستان انتخابات ۱۱ اسفند را بسیار مهم، تعیین کننده و زمینه‌ساز تحول خواندند و با تبیین اهمیت مجلس شورای اسلامی در حل مشکلات موجود و تعیین مسیر حرکت کشور، تأکید کردند: ملت خود را برای برگزاری انتخابات به بهترین شکل یعنی همراه با ۴ خصوصیت «مشارکت قوی و پرشور، رقابت واقعی جناح‌ها و دیدگاه‌های مختلف، سلامت حقیقی و امنیت کامل» آماده کند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همه کسانی که در جامعه مخاطب دارند از جمله علمای اعلام، استادان دانشگاه و حوزه، صداوسیما و مطبوعات را به دعوت از مردم برای مشارکت در انتخابات فراخواندند و افزودند: جوانان و اعضای خانواده‌ها نیز مخاطبان خود را به برگزاری انتخاباتی پرشور تشویق کنند.
رهبری معظم با بیان فرمایشات خود حجت را بر همه دلسوزان نظام تمام کردند وباید همه علما ، استادان، مدیران ، رسانه ها وهرکسی که می تواند قدمی درجهت تحقق دستور معظم له بردارد باید تلاش کنند . مقام معظم رهبری دردیداربامردم قم فرمودند : هرکسی در هر جایی زبان گویا، اثرگذار و مخاطب دارد، باید با معرفت‌افزایی، مردم را به حضور در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و دیگر عرصه‌ها فراخواند.
نباید فراموش کنیم که رمز موفقیت ما حرکت بر مدار ولایت و تبعیت از فرامین مقام معظم رهبری است.
هدف وراهبرد دشمنان عدم حضور مردم درانتخابات می باشد وما وظیفه داریم مردم را به مشارکت حداکثری و انتخاب نمایندگان صالح و مصلح، ولایتمدار و دین‌‌مدار هدایت کنیم. وظیفه ما تبیین وروشنگری است وظیفه ما بستر سازی برای حضور پرشور مردم است .